Marietę Marecką możecie oglądać w programie Kuchnia + ABC gotowania. Kiedyś kojarzyłam ją tylko z tym programem. O tym, że potrafi się dzielić swoją wiedzą także na papierze przekonałam się przy książce ABC Gotowania, w ubiegłym roku. W październiku tego roku na rynku pojawiła się Jej kolejna książka, która może stać się idealnym rozpoczęciem przygody z gotowaniem. Będzie też ciekawym uzupełnieniem menu dla osób, które pierwsze kroki mają za sobą.
Każdy przepis jest idealnie zilustrowany. Widzimy na zdjęciach każdy etap przygotowywania potrawy.
Zwieńczeniem jest gotowa potrawa, która wręcz woła, aby ją skonsumować.
W książce znajdziesz kilka cennych wskazówek z serii Krok po kroku, czyli bardzo proste czynności, które warto mieć opanowane. W tej części książki znajdziesz takie instrukcje, jak: obieranie awokado, ananasa, filetowanie pomarańczy czy krojenie marchwi. Cenne wskazówki dla każdego.
Książka została podzielona na 7 rozdziałów i w każdym na pewno znajdziecie ogrom ciekawych przepisów i inspiracji.
Moje ulubione to śledź w cytrynach oraz zupa z marchewki. Ze słodkości blok czekoladowy i pyszne ciasteczka orzechowe.
Polecam serdecznie 🙂