Owoce liofilizowane oraz proszki są idealne jako barwniki naturalne. Te babeczki to przepis z serii tych, które zawsze się udają. Są proste i obłędnie cytrynowe. Możecie też cytrynę zastąpić limonką. Tym razem …
Wielkanoc
Ojciec Pierworodnej i Juniora obsypuje mnie ostatnio prezentami. Ja jakoś nie mogłam znaleźć pomysłu na tegoroczne walentynki. Postanowiłam wymyślić jakieś ciekawe połączenie smaków w kuchennym zaciszu. Postawiłam na czekoladę, maliny i miętę. …
Polska wersja magazynu Jamie po raz kolejny otworzyła przede mną ogrom nowych, dobrych przepisów. Na dziś to moja najlepsza inwestycja w prenumeratę 🙂 Kilka dni temu zostałam też szczęśliwą posiadaczką …
Dziś zapraszam Was na tiramisu z piwem. Do przygotowania birramisu skłoniły mnie dwie rzeczy.Pierwsza miłość mojego męża do piwowarstwa oraz film, który jakiś czas temu zobaczyłam w internecie. To wówczas uzmysłowiłam …
Kiedyś zastanawiałam się, jak zrobić faworki, chrust, chruściki. Dziś przygotowuję i szybko znikają. Polskie faworki, chrust, chruściki,angielskie „Angel Wings”,szwedzkie klenäter, a we Włoszech Frappe/Chiacchiere/Cenci W przeciwieństwie do pączków, z którymi w tym roku …
Lubię kacze mięso. Uwielbiam rosół z kaczki, takie klasyczne, a jakże smaczne danie. Ostatnio, nie wiem skąd to połączenie, chodziło za mną połączenie kaczki z malinami. Nawet udało mi się znaleźć …
Uwielbiam mięso z królika. Pamiętam ten smak z dzieciństwa. Moja mama często przygotowywała mięso z królika w śmietanie na obiad.Lubię ten smak. Kiedyś nawet się nie zastanawiałam, jak przygotować mięso …