Kulinarne

Czekolada z bakaliami

7 grudnia 2014
Czekolada z bakaliami

Mam dziś niezłą chętkę na coś słodkiego. Oczywiście nie na byle co, tylko coś wyjątkowo czekoladowego.

Są takie dni, że mam ochotę na czekoladę. Nie jakąkolwiek, ale tę konkretną pełną bakalii.

Tak było też dziś, gdy po obiedzie zamarzyła mi się pyszna, pełna moich ulubionych łakoci czekolada. Takie połączenie 2 w 1 🙂 

Wyciągnęłam zatem to co lubię i zabrałam się do roboty.

Czekolada z bakaliami

Składniki na pyszny deser dla 4 – 5 osób

  • 150 g ulubionej gorzkiej czekolady – najlepsza taka 70%
  • bakalie – rodzynki, żurawina, kokos, suszone mango, pistacje, jagody gojiilość wg uznania 🙂

 

Duży talerz wyłożony papierem do pieczenia wstaw do zamrażarki na około 5 – 10 minut (na czas przygotowywania).

W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę. Szpatułką lub łyżką wyłóż na schłodzony papier do pieczenia.

Ułóż swoje ulubione bakalie.

Wstaw talerz do lodówki, aby czekolada całkowicie zastygła.

Czekolada z bakaliami

Smacznego 🙂

 

czekolada z bakaliami

print

POLECANE WPISY