144
Kolejne podejście do wykorzystania naturalnych barwników w kuchni mam za sobą 🙂 Jeszcze chwila, a będę miała listę barwników z których można robić cuda i bez obaw częstować tym dzieci. Była już herbata matcha, a teraz sok marchewkowy. Ten cudowny kształt uzyskałam dzięki formie, którą zakupiłam u Małgosi na ilookandcook.pl
Babeczki dynie na dzień dobry 🙂
- 1 szklanka mąki
- 1/4 szklanki cukru lub łyżka miodu
- 1/2 szklanki śmietany 18%
- 1/4 szklanki soki z marchwi (użyłam soku Cymes)
- 1 jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią
Jajka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj sok z marchwi i dobrze połącz wszystkie składniki.
Piecz około 20 minut, na złoty kolor, do tzw. suchego patyczka w temperaturze 200 stopni C.
p.s. po raz kolejny wypróbowałam przyprawę Kotányi Polonia i jestem zachwycona 🙂
W planach mam wypróbowanie ich przyprawy do pierników zobaczymy jak się sprawdzi.
2 komentarze
Babeczki wedlug Twojego przepisu wlasnie siedza w moim piekarniku 😉
Cudnie 🙂 U mnie już nic nie zostało, ale wszyscy się zajadali z uśmiechem 🙂