Kulinarne, Sprawdzone

Dyniowa babeczkomania :)

31 października 2013
Kolejne podejście do wykorzystania naturalnych barwników w kuchni mam za sobą 🙂 Jeszcze chwila, a będę miała listę barwników z których można robić cuda i bez obaw częstować tym dzieci. Była już herbata matcha, a teraz sok marchewkowy. Ten cudowny kształt uzyskałam dzięki formie, którą zakupiłam u Małgosi na ilookandcook.pl

Babeczki dynie na dzień dobry 🙂

  • 1 szklanka mąki
  • 1/4 szklanki cukru lub łyżka miodu
  • 1/2 szklanki śmietany 18%
  • 1/4 szklanki soki z marchwi (użyłam soku Cymes)
  • 1 jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią

Jajka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodaj sok z marchwi i dobrze połącz wszystkie składniki.
Piecz około 20 minut, na złoty kolor, do tzw. suchego patyczka w temperaturze 200 stopni C.

p.s. po raz kolejny wypróbowałam przyprawę Kotányi Polonia i jestem zachwycona 🙂
W planach mam wypróbowanie ich przyprawy do pierników zobaczymy jak się sprawdzi.

POLECANE WPISY