Dziś leniwa propozycja na koktajl owocowo – warzywny.
Są dni kiedy wydaje mi się, że do obiadu jeszcze duuużo czasu i leniwie krzątam się po kuchni.
Tak było wczoraj.
Nie wiem kiedy zegar pokazywał porę obiadu, a do kuchni zaglądały głodomorki i pytały kiedy, kiedy…
To był dobry moment na podanie im koktajlu owocowo – warzywnego, który złagodził głód, a ja miałam czas na spokojne przygotowanie obiadu. Koktajl to także doskonała propozycja na śniadanie.
Wystarczy chwila. Wrzucasz wszystko do blendera i jest 🙂
Koktajl owocowo – warzywny
- Pół melona
- 2 banany (najlepiej zielone)
- 2 garście świeżego szpinaku baby
- 3 suszone figi
- szklanka mrożonych malin
- łyżka suszonych owoców goji
Wszystkie składniki zblenduj i gotowe 🙂
Domownicy wypili bardzo szybko. Pierworodna poprosiła o dokładkę, a mąż nie chciał uwierzyć, że to koktajl ze szpinakiem.
Smacznego 🙂