Kulinarne, Sprawdzone

Mocno ziołowa pasta jajeczna curry

24 marca 2014
Dziś pyszna pasta jajeczna. Święta zbliżają się coraz większymi krokami. Jak Wielkanoc to jajka, które wcale nie muszą być nudne 🙂 a wręcz mogą Was zaskoczyć i zachwycić. Moja propozycja została zaczerpnięta z ostatniego numeru KUKBUK.

 Mocno ziołowa pasta jajeczna curry

  • 4 duże dobre jajka
  • 2 łyżki natki kolendry
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki curry w proszku Kotanyi*
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

pasta jajeczna

Jajka ugotuj na twardo. Po obraniu pokrój w kostkę.
Kolendrę, pietruszkę i szczypiorek posiekaj.
Wszystko połącz w misce dodając majonez, jogurt, dobre curry (u mnie Kotanyi, który cenię za jakość), sok z cytryny i posiekane zioła. Na koniec dodaj pokrojone jajka, przypraw solom i pieprzem.
Przepysznie smakują na grzance. Zdecydowanie wówczas wydobywa się najlepszy smak.
U mnie ze względu na czas różnych “zachciewajek” na grzankach pojawiły się jeszcze rzodkiewki.
Fajnie się skomponowały.
pasta jajeczna

Smacznego 🙂

*Wpis zawiera lokowanie produktu.
print

POLECANE WPISY