Home Kulinarne Mocno ziołowa pasta jajeczna curry

Mocno ziołowa pasta jajeczna curry

by Matczyne Fanaberie
Dziś pyszna pasta jajeczna. Święta zbliżają się coraz większymi krokami. Jak Wielkanoc to jajka, które wcale nie muszą być nudne 🙂 a wręcz mogą Was zaskoczyć i zachwycić. Moja propozycja została zaczerpnięta z ostatniego numeru KUKBUK.

 Mocno ziołowa pasta jajeczna curry

  • 4 duże dobre jajka
  • 2 łyżki natki kolendry
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki curry w proszku Kotanyi*
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól i pieprz do smaku

pasta jajeczna

Jajka ugotuj na twardo. Po obraniu pokrój w kostkę.
Kolendrę, pietruszkę i szczypiorek posiekaj.
Wszystko połącz w misce dodając majonez, jogurt, dobre curry (u mnie Kotanyi, który cenię za jakość), sok z cytryny i posiekane zioła. Na koniec dodaj pokrojone jajka, przypraw solom i pieprzem.
Przepysznie smakują na grzance. Zdecydowanie wówczas wydobywa się najlepszy smak.
U mnie ze względu na czas różnych „zachciewajek” na grzankach pojawiły się jeszcze rzodkiewki.
Fajnie się skomponowały.
pasta jajeczna

Smacznego 🙂

*Wpis zawiera lokowanie produktu.

You may also like

1 komentarz

Anonymous 24 marca 2014 - 20:28

wygląda pysznie, sprawdzę jak ze smakiem 🙂

Odpowiedź

Zostaw komentarz