327
Dziś pyszna pasta jajeczna. Święta zbliżają się coraz większymi krokami. Jak Wielkanoc to jajka, które wcale nie muszą być nudne 🙂 a wręcz mogą Was zaskoczyć i zachwycić. Moja propozycja została zaczerpnięta z ostatniego numeru KUKBUK.
Mocno ziołowa pasta jajeczna curry
- 4 duże dobre jajka
- 2 łyżki natki kolendry
- 2 łyżki natki pietruszki
- 1 czubata łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki curry w proszku Kotanyi*
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- sól i pieprz do smaku
Jajka ugotuj na twardo. Po obraniu pokrój w kostkę.
Kolendrę, pietruszkę i szczypiorek posiekaj.
Wszystko połącz w misce dodając majonez, jogurt, dobre curry (u mnie Kotanyi, który cenię za jakość), sok z cytryny i posiekane zioła. Na koniec dodaj pokrojone jajka, przypraw solom i pieprzem.
Przepysznie smakują na grzance. Zdecydowanie wówczas wydobywa się najlepszy smak.
U mnie ze względu na czas różnych „zachciewajek” na grzankach pojawiły się jeszcze rzodkiewki.
Fajnie się skomponowały.
U mnie ze względu na czas różnych „zachciewajek” na grzankach pojawiły się jeszcze rzodkiewki.
Fajnie się skomponowały.
Smacznego 🙂
*Wpis zawiera lokowanie produktu.
1 komentarz
wygląda pysznie, sprawdzę jak ze smakiem 🙂