Ciasta i desery, Kulinarne

Brownie z malinami

6 sierpnia 2016

Dziś idealne brownie z malinami. Zapraszam Was na kolejną odsłonę pysznego ciasta z wykorzystaniem darów lata. Maliny zajadamy w ostatnich tygodniach kilogramami 🙂 Życzę Wam miłego weekendu, a my dziś kolejny dzień spędzimy na muzycznej zabawie na OFF Festivalu 2016. Okazuje się, że z dwójką dzieci też jakoś dajemy radę. 

 

Brownie z malinami i orzechem kalifornijskim

  • 140 g masła
  • 200 g ciemnej czekolady minimum 70%
  • 5 jajek wiejskich
  • 120 g cukru
  • 80 g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 50 g orzechów kalifornijskich (są bardziej maślane w smaku niż włoskie)
  • 2 łyżki pestek
  • 1,5 szklanki malin
  • Dodatkowo kilka malin i jeżyn oraz listków mięty do dekoracji

brownie z malinami

Do rondelka włóż masło i czekoladę i postaw na małym ogniu do rozpuszczenia. Odstaw, aby masa przestygła.

W misce rozbij jajka i połącz je z cukrem. Dodaj sól, mąkę i stopniowo dodawaj ostudzoną masę czekoladowo – maślaną.
Wsyp orzechy i pestki i zamieszaj. Na końcu dodaj maliny i delikatnie zamieszaj. Wyłóż ciasto na przygotowaną blachę wyłożoną papierem.

Piecz w 180 – 185 stopniach C przez około 25 minut w piekarniku z termoobiegiem – ciasto w środku musi pozostać miękkie.

brownie z malinami

brownie z malinami

brownie z malinami

Smacznego 🙂

 

 

Lubisz brownie tak jak my? Sprawdź inne przepisy:

 

 

print

POLECANE WPISY