Pavlova z kremem kawowym i owocami jagodowymi

by Matczyne Fanaberie

Pavlova z kremem kawowym zawładnęła naszymi podniebieniami. Kiedyś było dla mnie zagadką jak zrobić dobrą bezę. Dziś korzystam ze sprawdzonego przepisu i eksperymentuję ze smakami kremów. Tym razem wykorzystałam kawę Inka z karobem, którą poznałam na ostatnich warsztatach z Inką. 

Czas, gdy owoce jagodowe i kwiaty jadalne sprzyja przygotowywaniu pięknie wyglądających wypieków. Tym razem smak nadała kawa i pyszny kwaskowaty dżem wiśniowy. 

Pavlova z kremem kawowym

Pavlova z kremem kawowym i owocami jagodowymi

Składniki na krem

  1. Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj schłodzone mascarpone i cukier puder. Wymieszaj wszystkie składniki.
  2. Podziel masę na 2 części.
  3. Jedną część odłóż. Możesz dodać dodatkowo ziarna z laski wanilii. Do drugiej dodaj kawę Inka i przemieszaj.
  4. Na jedną bezę nałóż krem kawowy, a następnie posmaruj dżemem.
  5. Przykryj drugą bezą i wyłóż krem waniliowy.
    Na krem wyłóż świeże owoce i udekoruj listkami mięty oraz świeżymi kwiatami.

Pavlova z kremem kawowym

Pavlova z kremem kawowym

Pavlova z kremem kawowym

You may also like

2 komentarze

Zofia Biała 26 czerwca 2017 - 10:22

Kwiaty jadalne! Coś pięknego!

Pozdrawiam, Zośka -|- Zapraszam do mnie: zoio.pl

Odpowiedź
Mariola 10 października 2017 - 15:43

Pavlova z kremem kawowym coś wspaniałego, już mam taką ochotę zrobić w ten weekend.

Odpowiedź

Zostaw komentarz